Omgaan met stress in deze tijd

rwz Coaching & Training – Omgaan met stress in deze tijd

We kunnen de huidige tijd ervaren alsof we als samenleving van de ene naar de andere crisis gaan. Covid-19 is (nog) niet echt weg of de inval van Rusland in Oekraïne zorgt voor een energiecrisis met een torenhoge inflatie. En dan heb ik het nog niet gehad over de Toeslagenaffaire, hoe er wordt omgegaan met de aardbevingsschade in Groningen, de crisis op de woningmarkt en voortdurend oplopende personeelstekorten. Kortom het lijkt erop alsof we wel eens onder een beter gesternte hebben geleefd.

Lees verder

Boek review NLP: De kracht van NLP

De kracht van NLP in je persoonlijke ontwikkeling (Robin Stevens). Dit boek is een verzameling columns dusdanig gerangschikt dat het leest als een eenvoudig verhaal.

Het boek gaat vooral in op een van de essenties van NLP. Namelijk de communicatie met jezelf en hoe je dingen tegen jezelf zegt. En wat voor gevolgen dit heeft voor je gedrag.

Boek review: De kracht van NLP

Lees verder

Hoe hoog leg jij de lat?

Ik coachte een jongeman. Hoog opgeleid, perfectionistisch en goed verzorgd.
Hij kwam bij mij met een werkgerelateerde vraag. Tijdens zijn laatste functioneringsgesprek had hij als feedback te horen gekregen dat hij er nu echt voor moest gaan zorgen dat hij zijn deadlines haalde.

Inhoudelijk waren ze zeer tevreden over zijn rapportages – die hij altijd met zeer veel zorg samenstelde. In de praktijk duurt het te lang voordat zijn rapportages klaar zijn.
Hij h-erkende dit wel. Ook vanuit zijn studieperiode.

Toen ik hem de vraag stelde: ‘Wat maakt dat jij je deadlines niet haalt?‘, antwoordde hij dat goed niet goed genoeg is. Hij houdt er van om de zaken grondig en nauwkeurig te onderzoeken, alvorens ze op papier te zetten – het moet allemaal wel kloppen.
Hij had gemerkt dat hij het beter zelf kon uitzoeken dan zijn collega’s te vragen, want die zijn vaak zo slordig….

Wat drijft jou?

Lees verder

Begrijp je wat ik bedoel?

Hoe vaak vraag jij aan iemand: Begrijp je wat ik bedoel?
Of krijg je de reactie: I
k begrijp je niet…
Blijkbaar is onze communicatie niet altijd even duidelijk.

Communicatie is een proces

Een proces tussen zender en ontvanger.
De boodschap die door de zender wordt uitgestuurd wordt door de ander ontvangen, waargenomen, geïnterpreteerd en geëvalueerd.

Lees verder