Boek Review NLP

RWZ COACHING Boek ReviewOver Neuro-Linguistisch Programmeren (NLP) zijn honderden boeken verschenen. Mij wordt regelmatig gevraagd welke boeken ik kan aanraden. Zeker voor de ‘beginnende NLP’er’ is de vraag vaak “Waar begin ik mee?”. 

Een van mijn favoriete boeken is:  ‘Het spel tussen het bewuste en onderbewuste‘ van Paul Liekens. Helaas is dit boek momenteel niet verkrijgbaar.

Een prettig en makkelijk leesbaar boek is verkrijgbaar in de Dummies-serie: ‘NLP voor Dummies‘. Geschreven volgens het bekende ‘Dummies’ concept. Goed leesbaar en inhoudelijk to-the-point. De Dummies-serie kent ook een ‘NLP Werkboek‘ met daarin een aantal mooie NLP oefeningen beschreven.

Overigens NLP leer je niet uit boeken. Je leert NLP door het te doen.

Wat ik persoonlijk een mooi NLP naslagwerk vind is: ‘NLP-gids voor optimaal functioneren‘ van Joseph O’Conner en John Seymour. Beiden opgeleid door Richard Bandler en John Grinder [de grondleggers van NLP].

Boek review: ‘NLP-gids voor optimaal functioneren’

nlp_gids-voor optimaal functionerenIn 9 hoofdstukken nemen de schrijvers van dit boek je mee in de kunst en de wetenschap van NLP. Ze gaan op in de geschiedenis van NLP begin jaren ’70, er is uitgebreid aandacht voor het gebruik van onze zintuigen, hoe we deze gebruiken bij het denken, wat het verband is tussen taal en denken. Het boek gaat in over onze innerlijke gemoedstoestand (stemmingen) en hoe we die zouden kunnen aanwenden om op elk gewenst moment toegang te krijgen tot (meer) vermogende stemmingen. Het boek gaat in op Taal, hoe taal grenzen stelt aan onze ervaringen, woorden en de betekenis die wij er aan geven. Hoe je met taal naar een detailniveau kunt gaan en hoe je ook naar een meer abstractniveau kunt bewegen. Wat is de invloed van tijd op ons? Hoe heb jij je tijdsbeleving geregeld? Welke waarden spelen in welke context een rol? Wat is de toepassing van NLP bij persoonlijke ontwikkeling en psychotherapie? Wat jij van een ander kunt leren als je er maar achter komt hoe die ander dat doet.

Het boek is zeer toegankelijk voor een ieder die geïnteresseerd is in de toepasbaarheid van NLP in de dagelijkse praktijk, vlot geschreven en geeft een mooi inzicht in de ongekende mogelijkheden die NLP biedt.

Bestel hier het boek NLP-gids voor optimaal functioneren:

NLP gids voor optimaal functioneren
auteur(s): Joseph O’Connor en John Seymour