Ken jij de betekenis van je werk en je persoonlijke werkwaarden?

RWZ Coaching - werkwaardenTijdens Loopbaancoaching werk ik veel met de waarden. Waarden in de context ‘werk’. Kennis van je waarden kan je veel inzichten over jezelf en je werk opleveren.

Wat zijn waarden?
Vaak zijn wij ons niet bewust van onze waarden. die dingen die belangrijk voor ons zijn:

  • waarden zetten ons in beweging, elke dag weer
  • waarden motiveren ons
  • waarden helpen ons – achteraf – te evalueren

Als we ons, om wat voor redenen ook, beschaamd voelen komt dit doordat er ergens een conflict is ontstaan met onze waarden. Waarden zijn namelijk gekoppeld aan onze identiteit en worden ondersteund door onze eigen overtuigingen.

Stel je wilt binnen een organisatie promotie maken.
Dan moet je de waarden van dit bedrijf onderschrijven. Als deze waarden verschillend zijn van je eigen waarden kan dit mogelijk leiden tot incongruentie.

Het kan mogelijk ook een oorzaak zijn van het gegeven dat sommige mensen het al een tijdje niet meer zo naar hun zin hebben op het werk, zonder dat zij overigens bewust zijn van wat er nu precies aan de hand is.

Tijdens Loopbaancoaching gaan wij samen op zoek naar je betekenis van werk en werkwaarden. Achterhalen wij of je bepaalde waarden benaderd of mogelijk juist vermijdt. En wat dit betekend voor jou en je werk.

Wil jij ook ontdekken wat je drijfveren zijn en je eigen waardenhiërarchie inzichtelijk krijgen? Kijk bij het YOUR PATH TO SUCCESS programma | Loopbaancoaching