Wat maakt Neuro-Linguistisch Programmeren nu zo bijzonder?

RWZ Coaching - WaardenMij wordt wel eens gevraagd wat NLP nu zo bijzonder maakt. Ik kan dit het beste uitleggen door weer te geven wat het met mij gedaan heeft.

Toen ik met Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) begon. Had ik een zakelijk doel: Ik wilde als Coach meer gereedschappen in huis hebben om mensen te kunnen helpen met hun veranderingsprocessen. 

Tijdens het leren van NLP begonnen er – ook bij mij – op het persoonlijk gebied kwartjes in een razendsnel tempo te vallen. Ik had van te voren niet kunnen bedenken wat voor mooie inzichten er gingen ontstaan.

Als je NLP gaat doen ga je in ieder geval jezelf leren kennen. NLP gaat over jou. NLP is een methodiek voor persoonlijke ontwikkeling. 

De manier hoe jij met jezelf communiceert heeft invloed op hoe jij met andere communiceert (oorzaak en gevolg). Hoe fijn is het om je aandacht te vestigen op die dingen die goed gaan in plaats van op de dingen die minder goed gaan? En bedenk eens wat die levenshouding voor gevolgen kan hebben voor jezelf en voor je omgeving.

Wat NLP mij heeft opgeleverd is dat ik meer keuze ervaar. En doordat ik meer keuze heb, ben ik flexibeler. Doordat ik flexibeler ben, oordeel ik minder. Minder naar mezelf en minder naar anderen. Hoe mooi is dat?

Als NLP Coach werk je samen toe naar haalbare doelen. Richt je je aandacht op de toekomst. De dingen die voor jou belangrijk zijn, die jij wilt. In plaats van de dingen die jij moet. Je werkt toe naar oplossingen in plaats van wat je niet meer wilt en eventueel zou willen vermijden.

Als NLP Coach werk je niet zo zeer met de inhoud maar met de structuur achter de inhoud. Vele mensen ervaren dit ook als bijzonder prettig. Niet diep graven naar hoe het allemaal is ontstaan, maar vanuit de overtuiging dat elk mens alle hulpbronnen in zich heeft om zelf tot de oplossing te komen.

De NLP Coach brengt mensen in contact met hun (on)bewuste hulpbronnen, waardoor er een andere beleving ontstaat. En als de beleving verandert zal ook de gedachten en het gedrag veranderen. Immers, als je altijd doet wat je altijd hebt gedaan krijg je wat je altijd hebt gekregen.

Ook nieuwsgierig geworden naar NLP Coaching, persoonlijk en/of zakelijk? Kijk bij het YOUR PATH TO SUCCESS programma | NLP Coaching